Joan Josep Nuet
Nom: Joan Josep Nuet i Pujals
Nascut a Reus el 1964
Càrrec: Secretari General
Perfil: www.nuet.cat
Twitter: @NUET

Activitat:
Es va llicenciar en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona. Va ingressar en el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) el 1986. Va ser Secretari General dels CJC - Joventut Comunista.

Va ser elegit regidor de Montcada i Reixach el 1991, romanent en la corporació municipal fins 2003. Durant les dues primeres legislatures va ser primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal.

Va participar en la creació d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), el referent d'Esquerra Unida (IU) a Catalunya, dels Comissió Nacional i Consell Nacional és membre, desenvolupant responsabilitats de Política Municipal, Organització i en aquest moment d'Acció Política. Va participar en les negociacions de l'acord de coalició entre EUiA i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) el 2002 i pertany al Consell de Govern d'aquesta coalició. A les eleccions generals del 14 de març de 2004 va ser el número tres de la llista per Barcelona d'ICV-EUiA. El desembre de 2004, Nuet va ser elegit membre del Consell Polític Federal i va formar part de la Presidència Executiva Federal i de la Comissió Permanent Federal, com a coordinador executiu de l'Àrea Interna i Organització.

El desembre de 2006 va ser nomenat senador de designació autonòmica pel Parlament de Catalunya, integrant-se en el grup parlamentari de l'Entesa Catalana de Progrés. En les eleccions generals del 9 de març de 2008 va ser de nou el número tres de la llista d'ICV-EUiA per Barcelona, ​​sense aconseguir l'escó (només es va aconseguir un per aquesta circumscripció). Després d'aquestes eleccions, Nuet va ser ratificat pel Parlament de Catalunya com a senador.

Després de la IX Assemblea, Nuet és membre del Consell Polític Federal i de la Comissió Executiva Federal d'Izquierda Unida, com a responsable de l'àrea de Coordinació Interna. Al desembre de 2010, passa a ser secretari de Coordinació dels Grups i Polítiques Parlamentàries.

Durant la invasió de l'exèrcit israelià a Gaza el desembre de 2008 i gener de 2009, va ser l'únic càrrec electe espanyol que es embarcament en un vaixell de l'associació Free Gaza, que pretenia portar ajuda humanitària des de Xipre a Gaza. No obstant això , davant les contínues amenaces de foc de la marina israeliana, el vaixell va haver de retirar-se.

En el XII congrés del Partit dels Comunistes de Catalunya, celebrat el 23 i 24 de gener del 2010, Nuet va ser elegit secretari general del PCC per unanimitat.