Lola Castro
Nom: Dolores Castro Leiva (Lola Castro)
Professió: professional administrativa
Nascuda a Córdova
Milita a: Esplugues de llobregat
Perfil: @LolaCastro19

Activitat:

Nascuda a Benamejí (Còrdova) el 1955, va venir amb la seva família a Catalunya a la dècada dels anys seixanta i és veïna del barri de Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat.

Sent molt jove, va desenvolupar el seu activisme polític com a militant del PTE als barris de la Florida i Pubilla Cases de L’Hospitalet, participant als grups de joves i al moviment veïnal. Va ser delegada i presidenta del comité d'empresa de l'empresa Vanguard durant 9 anys.

Es va matricular a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, sense que pogués continuar els seus estudis per motius familiars i d'activitat política.

Casada i amb una filla i un nét, és militant de Comunistes de Catalunya i afiliada a CCOO, militant d’Esquerra Unida i Alternativa des de la seva creació el 1998. És la coordinadora de l'assemblea de base d'Esplugues de Llobregat, membre del Consell i de la Comissió Nacional d’EUiA, i és la persona responsable de l'Àrea de la Salut.

A la seva localitat, va ser una de les impulsores de la candidatura municipalista i de confluència Canviem Esplugues.

És treballadora de l'Institut Català de la Salut des de l'any 1982, plaça a la que va accedir-hi per concurs oposició.

A l’actualitat treballa com a professional de suport administratiu i de gestió a l'equip PADES Delta del Llobregat, ubicat al CAP Bellvitge. Té una àmplia formació en legislació bàsica sanitària, processos administratius i procediments d’atenció a l'usuari.

Activista en defensa del sistema públic de salut universal, equitatiu i solidari, és membre de la Marea Blanca de Catalunya i de la Plataforma en Defensa de la Salut Pública del Baix Llobregat. Activista en defensa dels drets de les persones i dels serveis públics.

Convençuda que només amb la unitat i la confluència canviarem les polítiques actuals i al sistema capitalista. Activista dins l’espai i candidatura de confluència Canviem Esplugues.